Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Bruikleenovereenkomst

Een bruikleenovereenkomst wil zeggen dat de leverancier iets in gebruik geeft, maar verwacht dat je het na gebruik of na een bepaalde tijd weer teruggeeft. Zo kun je kijken of een apparaat geschikt is voor een afdeling en kun je na afloop van de bruikleenperiode overgaan tot het kopen van het apparaat. Op dat moment dien je dus een leveringsovereenkomst af te sluiten.

De lener is verplicht goed voor de geleende zaak te zorgen. De uitlener blijft wel eigenaar, maar mag het product niet terugeisen voor de afgesproken leentermijn is verstreken. Is er geen termijn afgesproken, dan kan het pas worden teruggeëist wanneer de lener van de zaak gebruik heeft kunnen maken.

Bronnen:

Partner van Aanbestedingscafé:

Onderwerpen

Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link