Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
07
04
17
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Aanbesteden
Soort:

152 gemeenten vormen collectief tegen Vicrea

152 gemeenten hebben geëist dat softwareleverancier Vicrea de aangekondigde prijsverhoging van tafel veegt. Doet de leverancier dit niet, dan starten zij als collectief een marktverkenning om op zoek te gaan naar alternatieve leveranciers. Volgens Computable steunen de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en de ICT-uitvoeringsorganisatie King de gemeenten in hun verzet.

Vicrea kondigde vorig jaar aan zijn prijzen te verhogen. In sommige gevallen zelfs met 1.150 procent. De leverancier stelt dat de verhoging te maken heeft met de investeringen die nodig zijn om het bedrijf te professionaliseren. Het lijkt echter eerder te maken te hebben met een overname door Total Specific Solutions (TSS). TSS is ook de moedermaatschappij van Pinkroccade, die eerder ook een tariefsverhoging doorvoerde van gemiddeld 50 procent.

Collectief tegen Vicrea
Vicrea bedient bijna tweehonderd gemeenten. Daarvan hebben zich nu 152 verzameld in een collectief om sterker te staan in de onderhandelingen met de softwareleverancier. Zij willen op zoek naar een alternatief, mocht Vicrea voet bij stuk houden. Kees Groeneveld van King geeft aan dat de softwareleverancier zich vooralsnog doof houdt voor de protesten van gemeenten.

Gibit
Een extra hulp bij de protesten is de inwerkingtreding van de door VNG en King opgestelde Gemeentelijke Inkoopvoorwaarden bij IT. (Gibit). Hierin staan voorwaarden voor de levering en hoe de ICT gebruikt en onderhouden moet worden. Gibit geeft tevens handvatten over de omgang met prijsverhogingen, compliancy en hoe je afscheid neemt van een leverancier.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.