Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
03
10
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Aanbesteden
Soort:

26 inschrijvingen windenergie op zee Borssele

26 inschrijvingen windenergie op zee Borssele

Voor de aanbesteding van twee windparken in Borssele heeft het ministerie van Economische Zaken 26 biedingen ontvangen. Donderdag sloot de openstelling en een speciaal samengesteld team beoordeelt nu alle aanvragen, dat laat Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) weten. Het team hoopt de aanbiedingen voor het einde van het jaar te hebben beoordeeld. De bieder met de laagste bieding die voldoet aan alle voorwaarden, ontvangen de subsidies en vergunningen voor de windparken.

Op de eerste twee kavels van het windenergiegebied Borssele komt het goedkoopste windpark ter wereld. Dong Energy Borssele 1 B.V. bracht het laagste bod uit, met gemiddeld 7,27 cent per kilowattuur. Van de 5 miljard euro subsidie die beschikbaar is, gaat er maximaal 2,3 miljard naar Borssele I en II.

Deze aanbesteding is onderdeel van de routekaart windenergie, vervolgt RVO. Deze heeft als doelstelling om in 2023 in totaal 4500 MW windenergie op zee op te wekken. Daarmee draagt de openstelling bij aan de doelstelling uit het Energieakkoord. In 2023 moet 16 procent van onze energie duurzaam opgewekt zijn.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.