Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

26 inschrijvingen windenergie op zee Borssele

Voor de aanbesteding van twee windparken in Borssele heeft het ministerie van Economische Zaken 26 biedingen ontvangen. Donderdag sloot de openstelling en een speciaal samengesteld team beoordeelt nu alle aanvragen, dat laat Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) weten. Het team hoopt de aanbiedingen voor het einde van het jaar te hebben beoordeeld. De bieder met de laagste bieding die voldoet aan alle voorwaarden, ontvangen de subsidies en vergunningen voor de windparken.

Op de eerste twee kavels van het windenergiegebied Borssele komt het goedkoopste windpark ter wereld. Dong Energy Borssele 1 B.V. bracht het laagste bod uit, met gemiddeld 7,27 cent per kilowattuur. Van de 5 miljard euro subsidie die beschikbaar is, gaat er maximaal 2,3 miljard naar Borssele I en II.

Deze aanbesteding is onderdeel van de routekaart windenergie, vervolgt RVO. Deze heeft als doelstelling om in 2023 in totaal 4500 MW windenergie op zee op te wekken. Daarmee draagt de openstelling bij aan de doelstelling uit het Energieakkoord. In 2023 moet 16 procent van onze energie duurzaam opgewekt zijn.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres