Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

32 gemeenten voor de rechter om jeugdzorg

Over 2016 en 2017 zijn maar liefst 32 gemeenten in negen procedures voor de rechter verschenen over de inkoop van jeugdzorg. Hierbij ging het veelal over een te lage tariefstelling, te weinig beschikbare informatie of niet proportionele eisen. In de meerderheid van de gevallen krijgt de marktpartij gelijk, blijkt uit onderzoek van AanbestedingsCafe.nl. Van de negen procedures zijn de klagende inschrijvers vijf keer in het gelijk gesteld.

De Jeugdwet is 1 januari 2015 in werking getreden, waarmee de inkoop van de jeugdzorg tevens is overgeheveld van de zorgverzekeraars, provincies, zorgkantoren en het Rijk naar de gemeenten. Veel gemeenten hebben de handen ineen geslagen en organiseren de inkoop van de jeugdzorg samen.

Zaak GGZ Breburg
De meest recente jeugdhulp-zaak is aangespannen door GGZ Breburg tegen Gemeente Tilburg, omdat de tarieven voor jeugdhulp 15 procent onder de kostprijs vast waren gesteld. GGZ Breburg is echter de enige aanbieder in de regio die gespecialiseerde zorg levert voor jongeren met zware psychische problemen. Daarom besloot de zorginstelling toch in te schrijven. De rechter stelde GGZ Breburg in het gelijk, waardoor de gemeente een heraanbesteding zal moeten organiseren.

Dit artikel is onderdeel van het dossier sociaal domein.
Eerder verscheen het artikel: Helft gemeenten borgt privacy binnen sociaal domein niet

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link