Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

50 procent energie in de zorg is in 2019 groen

In 2019 zal ruim 50 procent van het totale energieverbruik in de zorg duurzaam zijn. Intrakoop startte hiervoor twee aanbestedingen en die zijn nu allebei afgerond. De aanbestedingen richtten zich ook op Social Return on Investment. Dit meldt Skipr.nl.

De Europese aanbesteding elektriciteit is gegund aan Eneco. Nuon heeft de Europese aanbesteding aardgas gewonnen. In totaal wordt de elektriciteit via windenergie gezamenlijk ingekocht door ruim 240 zorginstellingen. Door deze krachtenbundeling worden er kosten bespaard én worden er goede afspraken gemaakt over duurzame energie.

Win-winsituatie
Frank Kaptein, directeur/bestuurder van Intrakoop, kan nog niks zeggen over het uiteindelijke resultaat na de gespreide inkoop van energie. Het is volgens hem wel zeker dat de zorg fors gaat verduurzamen. De kosten zullen dalen en het sociaal ondernemen krijgt een extra boost. Volgens hem is er in alle opzichten sprake van een win-winsituatie.

Social Return on Investment
De focus in beide aanbestedingen liggen op duurzaamheid en Social Return on Investment (SROI). Hierdoor worden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ondersteund. Vijf procent van de omzet wordt hiervoor ingezet. Daarnaast heeft Eneco zich laten certificeren via Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Dit is een landelijk meetinstrument en keurmerk dat de mate van sociaal ondernemen objectief zichtbaar maakt.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres