Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

80 miljoen euro voor motorenhal Defensie

Het ministerie van Defensie trekt tachtig tot negentig miljoen euro uit voor de bouw van een motorenhal voor de onderhoud van de F-35 op vliegbasis Woensdrecht. Defensieminister Jeanine Hennis-Plasschaert heeft toegezegd de helft te financieren. Naar verwachting nemen het ministerie van Economische Zaken en de provincie Noord-Brabant elk nog een kwart voor hun rekening. De aanbesteding begint binnenkort, waarna de bouw tussen 2016 en 2019 uitgevoerd wordt. Dat laat het ministerie van Defensie weten.

In december vorig jaar werd bekend dat het Logistiek Centrum Woensdrecht namens Nederland een bijdrage mag leveren aan het Europese motoronderhoud aan de F-35. Het ministerie van Economische Zaken liet eerder berekenen dat het onderhoud zo’n 1.610 extra banen en een economisch impuls van 13 miljard oplevert.

Het onderhoud van de F-35-motoren gebeurt niet alleen in Nederland, maar ook in Noorwegen en Turkije. De Noorse en Turkse werklast wordt in de betreffende landen uitgevoerd. Het overige onderhoudswerk aan motoren in de Europese regio, zoals de in Europa gestationeerde Amerikaanse F-35-toestellen, wordt toegewezen. Het land dat ‘best value’ levert, krijgt een groter deel van het werkaanbod.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres