Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Aanbesteding aanleiding rechtszaak ISS en gemeente Enschede

Een aanbesteding uit 2010 heeft facilitair bedrijf ISS en de gemeente Enschede tegenover elkaar gebracht in de rechtszaal.

ISS belandde bij de aanbesteding op de tweede plek. Tot zover geen probleem, maar toen Albron – dat samen met Asito de aanbesteding won – zich moest terugtrekken, wendde de gemeente zich niet tot ISS, maar tot een andere partij. En dat is volgens ISS in strijd met het aanbestedingsrecht, schrijft De Twentsche Courant Turbantia.

Flink bedrag
Er staat flink wat geld centraal in de zaak. Zo vertegenwoordigt de opdracht zo’n 6 miljoen euro en kijkt de gemeente bij een nadelige uitkomst aan tegen een boete van 250.000 euro. De rechter bepaalt eind juli welke van de partijen in zijn gelijk staat.

Reputatie
De zaak heeft een volgens de krant een smeuïg tintje. Zo zou Asito volgens betrokkenen de aanbesteding gewonnen hebben door de reputatie van Albron. Beweringen gaan over en weer en lijken voor onduidelijkheid te zorgen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres