Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Aanbesteding ambulancehelikopter stopgezet

Het ambulancevervoer van en naar de Waddeneilanden wordt voorlopig nog door Defensie uitgevoerd. Regionale Ambulancevoorziening (RAV) in Friesland heeft namelijk een fout gemaakt in de aanbestedingsprocedure, waardoor de overgang van het vervoer naar een civiele partij vertraging oploopt.

De RAV had het vervoer aanvankelijk toegewezen aan de ANWB, maar deze mag nog geen nachtvluchten uitvoeren. Dit was wel een vereiste. Rivaal Heliventure uit België stapte vervolgens naar de rechter. De rechtbank oordeelde vervolgens dat RAV met Heliventure in zee moest gaan. De ambulanceorganisatie vindt de Belgen echter “ongeschikt” en heeft de aanbesteding stilgelegd. Dat schrijft de Leeuwarder Courant.

Geen boete
De RAV hoeft volgens woordvoerder Roel Barkhof geen boete te betalen voor het stilleggen van de procedure. “Wij mogen de aanbesteding te allen tijde stopzetten.” RAV geeft aan zo snel mogelijk een nieuwe aanbesteding te willen starten voor een ambulancehelikopter.

Oneens met besluit
De advocaat van Heliventure, Antoine Broesterhuizen, is het oneens met het besluit van RAV. Broesterhuizen laat weten dat de RAV nog deze week een dagvaarding van hem kan verwachten. De advocaat denkt dat de RAV een spel speelt om uiteindelijk toch de ANWB op de eilanden te laten vliegen. “De wet zegt dat de RAV zelf een partij mag kiezen als er zogenaamd geen geschikte inschrijvers zijn. Vanaf het begin was al duidelijk dat de ANWB de vervoerder zou worden.”

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres