Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Aanbesteding broodnodige aanpassing N35 stopgezet

Minister Van Nieuwehuizen vindt het niet verantwoord de aanbesteding van autoweg N35 door te zetten en heeft deze daarom stopgezet. De huidige stikstofproblematiek voorkomt dat de aanbesteding van start kan gaan, meldt Cobouw.  

De N35, de autoweg die Zwolle met Wierden verbindt, is geen uitzondering. Veel weg- en waterbouwprojecten zijn dit jaar al stil komen te liggen of kunnen niet opgestart worden. Toch is de stopzetting in het geval van de N35 extra wrang. Aanpassing van deze weg staat al sinds 2010 op de rol en is volgens verkeersdeelnemers en leden van de Tweede Kamer broodnodig. Niet alleen vanwege files, maar ook vanwege het aantal ongelukken dat op deze tweebaansweg zonder berm voorkomt. De N35 wordt ook wel de ‘dodenweg’ genoemd.

In november 2017 keurde minister Van Nieuwenhuizen het OntwerpTracéBesluit van de N35 zelf nog goed. De aanpassingen aan de autoweg leverden in eerste instantie een project op van 100 miljoen euro. Verwacht werd dat het project eind 2018 al gerealiseerd zou zijn. De N35 zou worden verbreed tot een tweebaansweg in beide richtingen. Ook zou er een middenberm worden geplaatst.

Eind deze maand zal de minister meer duidelijkheid geven over stopgezette MIRT-projecten, waar de N35 ook toe behoort.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres