Magnifying glass Close

Aanbesteding camerabeveiliging ProRail ingetrokken

De aanbesteding van ProRail voor extra camerabeveiliging is ingetrokken, omdat die niet goed werd opgepikt door de markt. Ook kwam ProRail tijdens het proces tot het besef dat het liever draadloze camera’s op de stations wil, in plaats van de gevraagde bedrade camera’s.

In eerste instantie ging het om het plaatsen van extra camera’s op dertig stations. “Op twaalf van de dertig stations hangen inmiddels wel camera’s, maar ie zijn buiten de aanbesteding om opgehangen”, vertelt Lucas Stassen van ProRail aan RTL nieuws. De overige camera’s hadden in het eerste kwartaal van 2016 geplaatst moeten worden, maar die deadline wordt nu niet gehaald. De nieuwe aanbesteding moet uiterlijk in maart 2016 gepubliceerd worden.

Veiligheidsvraag
“We balen hier ontzettend van en gaan er alles aan doen om het vlot te trekken. Dit gaat zeker voorrang krijgen”, zegt Stassen. Volgens hem gaat ProRail nu kijken of er oplossingen zijn om in de tussentijd aan de veiligheidsvraag te kunnen voldoen. Ook gaat het bedrijf kijken of er fouten zijn gemaakt bij de aanbesteding.

Partner van Aanbestedingscafé
Partner van Aanbestedingscafé

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres