Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Aanbesteding Friese jeugdzorg moet opnieuw

Sociaal Domein Fryslân (SDF), een regionaal samenwerkingsverband dat zorginkoop in Friesland verzorgt, moet specialistische jeugdzorg voor achttien Friese gemeenten opnieuw aanbesteden. De rechter oordeelde dat kleine zorgaanbieders zijn benadeeld nadat deze een kort geding aanspanden.

Om in aanmerking te komen voor gunning dienden zorgaanbieders de afgelopen drie jaar ten minste vijftien jongeren hulp geboden te hebben. De kleine zorgaanbieders vonden dat zij hierdoor benadeeld werden, en de rechter ging daarin mee. Deze noemt het gunningscriterium ‘discriminatoir’. “Dat brengt grote aanbieders in het voordeel, zonder dat hiervoor een redelijke rechtvaardiging bestaat”, aldus de rechter.

SDF maakt zich zorgen over de kwaliteit van de zorg bij kleine zorgaanbieders. Bovendien wil het inkoopcollectief het aantal zorgaanbieders, nu nog 300, in 2022 terugbrengen naar honderd.

Bron: Omrop Fryslân, Friesch Dagblad

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link