Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
31
01
19
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Aanbesteding groenonderhoud Leiderdorp over budget

Aanbesteding groenonderhoud Leiderdorp over budget

Leiderdorp besteedde op 1 juni 2017 het groenonderhoud aan voor 200.000 euro aan. Dat bedrag is met 500.000 euro overschreden, wat tot woede in de raad heeft geleid. De raadspartijen begrijpen bovenal niet hoe de overschrijding pas in december 2018 kon zijn opgevallen.

Het contract voor groenonderhoud werd volgens regionieuwsmedium Unity afgesloten met Van der Meer, met de bedoeling dat de aannemer voor twee jaar de gemeente zou ondersteunen. Na slechts een half jaar was echter al 170.000 euro uitgegeven. Volgens verschillende partijen kon dan ook voorspeld worden dat het budget zou worden overschreden en heeft de financiële controle gefaald.

Wedstrijd
Het gemeentebestuur noemt twee redenen voor de budgetoverschrijding. Ten eerste was het langdurig droog, waardoor Van der Meer vaker moest worden ingezet. Ten tweede deed de gemeente mee aan de wedstrijd ‘De Groenste Stad van Nederland.’ Leiderdorp eindigde daar op de tweede plek, achter Wageningen.

Afkeuring
Hoewel de raad zijn afkeuring uitsprak over het gevoerde beleid, mag de college nog aanblijven. De verantwoordelijke wethouder is opgestapt en zijn opvolger heeft toegezegd met maatregelen te komen waarmee dit soort fouten in de toekomst voorkomen kunnen worden. Hij stelt wel dat de extra uitgaven niet meer teruggedraaid kunnen worden.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.