Magnifying glass Close

Aanbesteding groenonderhoud Leiderdorp over budget

Leiderdorp besteedde op 1 juni 2017 het groenonderhoud aan voor 200.000 euro aan. Dat bedrag is met 500.000 euro overschreden, wat tot woede in de raad heeft geleid. De raadspartijen begrijpen bovenal niet hoe de overschrijding pas in december 2018 kon zijn opgevallen.

Het contract voor groenonderhoud werd volgens regionieuwsmedium Unity afgesloten met Van der Meer, met de bedoeling dat de aannemer voor twee jaar de gemeente zou ondersteunen. Na slechts een half jaar was echter al 170.000 euro uitgegeven. Volgens verschillende partijen kon dan ook voorspeld worden dat het budget zou worden overschreden en heeft de financiële controle gefaald.

Wedstrijd
Het gemeentebestuur noemt twee redenen voor de budgetoverschrijding. Ten eerste was het langdurig droog, waardoor Van der Meer vaker moest worden ingezet. Ten tweede deed de gemeente mee aan de wedstrijd ‘De Groenste Stad van Nederland.’ Leiderdorp eindigde daar op de tweede plek, achter Wageningen.

Afkeuring
Hoewel de raad zijn afkeuring uitsprak over het gevoerde beleid, mag de college nog aanblijven. De verantwoordelijke wethouder is opgestapt en zijn opvolger heeft toegezegd met maatregelen te komen waarmee dit soort fouten in de toekomst voorkomen kunnen worden. Hij stelt wel dat de extra uitgaven niet meer teruggedraaid kunnen worden.

Partner van Aanbestedingscafé
Partner van Aanbestedingscafé

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres