Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Aanbesteding kazerne in Vlissingen is gestart

De aanbesteding voor de nieuwe marinierskazerne in Vlissingen is gestart. Het gaat om een DBFMO-opdracht met een looptijd van 25 jaar. Er is flinke vertraging ontstaan vanwege de gekozen aanbestedingsvorm. Dit meldt Architectenweb.nl.

Komend najaar zullen er drie consortia worden geselecteerd van wie de aanmelding het best aansluit op de opdracht. Die drie consortia mogen dan hun ontwerp uitwerken. Het hele aanbestedingstraject zal zo’n twee jaar duren. Het geselecteerde consortium wordt uiteindelijk verantwoordelijk voor onder meer het ontwerp, de financiering en het onderhoud voor een periode van 25 jaar.

DBFMO-opdracht
In de aanbesteding is gekozen voor een DBFMO-opdracht. Dit is een contractvorm waarbij diverse onderdelen van de realisatie en exploitatie van een project door de opdrachtgever aan één opdrachtnemer worden opgedragen. Door de keuze voor deze aanbestedingsvorm is er een flinke vertraging ontstaan. Het was de bedoeling dat de nieuwe kazerne dit jaar al geopend zou worden, maar dit gebeurd nu pas in 2021. Ook het plan om de mariniers in Rotterdam naar de nieuwe kazerne te verhuizen is geschrapt.

Ruimtegebrek en achterstallig onderhoud
De mariniers verlaten hun kazerne in Doorn vanwege ruimtegebrek en achterstallig onderhoud. De nieuwe kazerne in Vlissingen zal plaats bieden aan ongeveer 1.800 mariniers en bestaat uit meerdere gebouwen, terreinen en bijbehorende infrastructuur. De mariniers kunnen in 2021 verhuizen en in 2022 moet de kazerne volledig zijn bezet.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres