Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Aanbesteding Lelystad Airport is begonnen

Lelystad Airport is al begonnen met de aanbesteding voor de uitbreiding van de luchthaven. Dit terwijl staatssecretaris Wilma Mansveld nog groen licht moet geven voor het Luchthavenbesluit.[slide] De aanbesteding, die op 16 februari gesloten is, gaat om het grootste deel van de 90 miljoen euro kostende uitbreiding. Deze moet Schiphol gaan ontlasten van vakantiereizigers. Dat schrijft FD.nl.

De eerste fase betreft het ontwerp, de realisatie en het onderhoud van de start- en landingsbaan, taxibanen, platformen, toegangswegen en parkeerterreinen voor het publiek. Deze fase kost rond de 58 miljoen euro. Mansveld neemt naar verwachting in april een besluit over de uitbreiding. Daarna gaat Lelystad pas over tot de daadwerkelijke gunning.

Tweede fase
Lelystad Airport is eigendom van Schiphol, net als de regionale luchthaven Eindhoven. In de tweede fase van de uitbreiding worden de bouw van een terminal en de dienstverlening aanbesteed. De tender van de dienstverlening zal naar verwachting in de zomer van 2015 op de markt komen en de aanbesteding van de bouw van de terminal begin 2016.

Plafond vluchten
Vanuit de markt is er voldoende vraag om Schiphol in 2020 te laten doorgroeien naar 580.000 vluchten. Dit willen milieuorganisaties en omwonenden echter niet. Om de passagiersgroei toch te kunnen accommoderen, moet Lelystad vluchten over gaan nemen. Zonder de uitbreiding van Lelystad dreigt Schiphol sneller aan het plafond van 500.000 vluchten te komen, dan is afgesproken met de milieuorganisaties en omwonenden.

6,7 miljoen passagiers
Lelystad Airport moet de Twin Airport van Schiphol worden. De bedoeling is dat Lelystad in de aanvangfase circa 10.000 vluchten en 1,5 miljoen passagiers gaat verwerken. In de eindfase moet Lelystad Airport circa 45.000 vliegtuigbewegingen met passagiersvliegtuigen hebben, met 6,7 miljoen passagiers. Dit is naar verwachting in het jaar 2043.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link