Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Aanbesteding marinierskazerne opnieuw uitgesteld

Staatssecretaris van Defensie Barbara Visser heeft de Tweede Kamer dat de bouw van de nieuwe marinierskazerne in Vlissingen een jaar is uitgesteld. Defensie zal nu uiterlijk op 1 juli 2020 beslissen welke partij de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de kazerne gegund krijgt. Dit betekent dat de kazerne op zijn vroegst in 2024 open gaat, zo meldt onder meer de NOS.

Defensie stelt dat het met vertegenwoordigers van het personeel nog een inspraakprocedure moet volgen over onder meer de voorzieningen van de kazerne. Daarnaast zou er ook een medezeggenschaptraject moeten worden afgewerkt voordat een gunningsbesluit genomen kan worden.

Verhuizing
De bouw van de nieuwe kazerne is nu al vier keer uitgesteld. Het originele besluit om de kazerne te verplaatsen van Doorn naar Vlissingen werd al in 2012 genomen. Toen was het de bedoeling dat de kazerne in 2017 in gebruik zou worden genomen. De bouw wordt echter vanaf het begin omgeven door controverse. Vorig jaar vertrokken 182 mariniers bij het Korps Mariniers, dit jaar zijn dat er al 93. Volgens de militaire vakbond hebben velen van hen geen zin in een verhuizing naar Vlissingen.

Woningen
De verhuizing niet door laten gaan lijkt geen optie. Vorig jaar liet Visser al weten dat het stoppen van het verhuisproject 37,5 miljoen euro zou kosten. Bovendien heeft de gemeente Utrechtse Heuvelrug plannen gemaakt om op de plek van de oude kazerne in Doorn woningen te bouwen. Zolang de verhuizing niet officieel is, moet het deze plannen echter opschorten.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link