Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Aanbesteding Nederlandse overheden onvoldoende digitaal

Overheden maken bij aanbestedingsprocedures te weinig gebruik van digitale methoden. Dat stelt de Europese Commissie in een onlangs uitgebracht rapport.

De Europese Unie dringt aan op zo vergaand mogelijke digitalisering van aanbesteding. Maxime Verhagen, minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, geeft in een brief aan de Tweede Kamer echter aan dat hij overheden niet geheel wil verplichten om aanbestedingen digitaal af te handelen. In plaats daarvan belooft hij het gebruik van ‘elektronische middelen’ te bevorderen, zo stelt website tweakers.net.

Deels verplicht
De enige verplichte digitalisering voor overheden is een aankondiging op de website TenderNed bij aanbestedingen van meer dan 125 duizend euro. De regering stelt een inschrijvingsmodule beschikbaar voor TenderNed.

Helft aanbestedingen gedigitaliseerd
In 2005 stelde de Europese Unie dat overheden de helft van alle aanbestedingsprocedures moeten digitaliseren. Afgelopen jaar bleek echter dat Portugal met iets meer dan vijf procent het dichtst in de buurt komt. Verhagen denkt de doelstellingen in de toekomst wel te halen, maar geeft niet aan hoe hij dat van plan is.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres