Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Aanbesteding OV Haarlem IJmond bepaald door loting

Connexxion blijft rijden in Haarlem en IJmond. Connexxion heeft de aanbesteding van 320 miljoen gewonnen van Syntus door middel van een loting. De twee partijen hadden na twee rondes namelijk dezelfde punten, en daarom mocht toeval het fortuin bepalen, aldus de provincie.

Volgens de Volkskrant scoorden zowel Syntus als Connexxion precies evenveel punten op een tender van 73 pagina’s dik. Anonieme bronnen, die volgens de Volkskrant dichtbij de aanbesteding staan, geven aan dat Syntus eerder al als winnaar uit de bus was gekomen, maar na een extra toelichting van Connexxion kwamen beide partijen weer gelijk te staan. Door middel van een loting bij de notaris zou op 6 januari besloten zijn wie de aanbesteding zou krijgen.

Redding voor Connexxion
Voor Connexxion was het verkrijgen van ‘het Openbaar Vervoer Concessie Haarlem IJmond 2016’ zeer welkom. Connexxion heeft in korte tijd al twee soortgelijke tenders misgelopen. Ook bleek er vorig jaar een recordverlies te zijn geleden van 58 miljoen euro en was de omzet voor het eerst onder het miljard gedaald.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link