Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Aanbesteding politieauto’s niet op tijd afgerond

De aanbestedingsprocedure voor de ruim 11.000 politieauto’s, – busjes en -motoren is niet op tijd afgerond. In plaats van vóór 1 juli 2016 wordt de reeks aanbestedingen nu naar verwachting in de zomer van 2017 afgerond.

Om toch te blijven beschikken over goed onderhouden voertuigen gaat de politie een aantal overbruggingsovereenkomsten afsluiten met de huidige leveranciers. Het onderhoudscontract en vervanging van surveillancevoertuigen is daarmee verlengd tot uiterlijk begin 2018.

Andere opzet
De reden van de vertraging is volgens de politie de andere opzet. “In plaats van één grote aanbesteding voor alle denkbare politievoertuigen, zijn er circa vijftien categorieën benoemd”, vertelt Siep Eilander, directeur inkoop bij de politie. “Zo krijgen niet alleen meer marktpartijen een kans, maar past het aanbod ook beter bij onze eisen. Aanbestedingen organiseren voor vijftien aparte categorieën vergt echter wel meer tijd.”

Ook de marktconsultaties voorafgaand aan elke aanbesteding zorgen voor de vertraging. “De markt vroeg ons ook of we de aanbestedingen van de 15 categorieën iets wilden spreiden in de tijd. Ze starten nu telkens zo’n anderhalve maand na elkaar. Zo hebben aanbieders meer tijd voor een goede inschrijving.”

Omstreden
Door deze overbruggingsovereenkomsten mag de omstreden Volkswagen-importeur Pon gewoon blijven leveren tegen de oude voorwaarden en prijzen. Eind 2014 werd het contract met Pon, vanwege beschuldigingen van corruptie, opgezegd. Uit onderzoek kwamen hier echter geen bewijzen van naar voren.

Telegraaf schrijft dat de politie onlangs 300 nieuwe Volkswagen Tourans heeft besteld bij Pon. De miljoenen-order wordt volgens de krant door de woordvoering beschreven als een ‘noodzakelijk vervanging’.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres