Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Aanbesteding zorg gemeente Eindhoven: bij te hoge winst moeten de boeken open

De gemeente Eindhoven wil dat zorgaanbieders vanaf een bepaalde winstmarge openheid geven over hun geldstromen, meldt het Eindhovens Dagblad. Zo wil de gemeente voorkomen dat zorgaanbieders te veel winst maken, ten koste van goede zorg.

De regeling, voorgesteld door PvdA-raadslid Marjolein Senden, wordt van kracht bij de aanbesteding van zorg in de gemeente Eindhoven vanaf 2021. Wethouder Renate Richters (GL) zegt tegen het ED: “We gaan een passage in de zorgcontracten opnemen waarin staat welk percentage winst een aanbieder mag maken. Wie daar boven komt, moet zijn boeken openen.”

De nieuwe regeling volgt op een aanbeveling van Jan Telgen, emeritus hoogleraar Zorginkoop van de Universiteit Twente. Het is volgens de aanbestedingswet toegestaan dit te eisen van zorgaanbieders. Te hoge winsten verbieden kan niet. De gemeente Eindhoven hoopt met deze nieuwe aanpak zogenaamde ‘zorgcowboys’ te weren. Wie te hoge winsten niet kan verklaren loopt kans een afgesloten zorgcontract te verliezen.

De gemeente moet nog bepalen bij welke winstmarges zorgaanbieders inzage moeten geven in hun geldstromen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link