Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
23
01
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Aanbesteding Zuidas voorlopig gegund

Aanbesteding Zuidas voorlopig gegund

Donderdag werd bekendgemaakt welk consortium de bouwopdracht voor de nieuwe Zuidas heeft gewonnen. De winnaar is de internationale combinatie Heijmans, Fluor en Hochtief. Het gaat hierbij wel om een voorlopige gunning. De verliezende Nederlandse combinatie, bestaand uit BAM, TBI en VolkerWessels, heeft 20 kalenderdagen de tijd om bezwaar aan te tekenen, meldt het Financieel Dagblad.

De Zuidasdok is een van de grotere infrastructurele werken in Nederland. Niet alleen de aanneemsom van circa 1 miljard euro is groot, ook de technische complexiteit van de operatie is bijzonder. De snelweg A10 verdwijnt bij het zakencentrum Zuidas onder de grond. Daarnaast wordt de A10 verbreed van vier naar zes rijstroken per rijrichting. De bereikbaarheid van het Amsterdamse zakendistrict mag niet onder druk komen te staan wanneer het gebied van de toekomstige tunnel verandert in een kilometerlange bouwput. Daarnaast wordt er een nieuw en groter trein- en metrostation gebouwd.

Kwaliteit
De twee consortia, Heijmans en BAM, waren de enigen die meedongen voor de opdracht. Zij hebben een compleet uitgewerkte aanbieding ingediend. Het ontwerp en de bouw van de Zuidasdok werden hierin besproken. De bedrijven konden naast de prijs ook scoren op kwaliteit. De consortia kon bijvoorbeeld scoren met goede ideeën die zorgen voor minder overlast en een betere bereikbaarheid tijdens de bouw.

Geen details
Omdat het over een voorlopige gunning gaat, worden er nog niet veel details over de aanpak van het winnende consortium bekend gemaakt. Pas na de bezwaarperiode en de definitieve gunning wordt duidelijk met welke oplossingen en ideeën het winnende consortium gekomen is.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.