Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Aanbestedingen aangepast in verband met coronacrisis

Aanbestedende partijen passen hun aanbestedingen veelvuldig aan. Dat is de conclusie van Expertisecentrum Aanbesteden PIANOo, na een beknopte analyse van aanbestedingen op TenderNed.

Vooral de planning van aanbestedingen wordt veelvuldig aangepast. Normaal verschijnen er gemiddeld 37 rectificaties per week, maar in de eerste week na de verscherpte maatregelen in week 12, waren dat er 103. In 85% van de gevallen gaat het om een Europese aanbesteding. Driekwart van de rectificaties betreft een aanpassing van de planning.

Vroegtijdige beëindiging
Daarnaast waren er ook meer vroegtijdige beëindigingen van aanbestedingen dan normaal, maar of die trend doorzet is nog niet duidelijk. Diverse partijen roepen op om juist in deze tijd gewoon door te blijven gaan met aanbesteden. Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, stelde deze week nog dat het uitstellen of laten vervallen van aanbestedingen “nergens voor nodig” is.

Bron: PIANOo.nl, BNR.nl

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link