Magnifying glass Close

Aanbestedingen bij politie mislukt

Verschillende aanbestedingen bij de Nederlandse politie zijn mislukt of worden voortijdig afgebroken. Op de uitgeschreven aanbesteding voor nieuwe motorkleding volgde geen gunning, terwijl de aanbesteding voor duurzaam kantoormeubilair opnieuw bekeken zal worden. De vrees bestaat dat deze aanbesteding onvoldoende inschrijvende partijen oplevert.

Nieuwsmotor meldt dat het de bedoeling was één leverancier voor alle motorkleding voor de politie te strikken. Voorheen waren meerdere partijen verantwoordelijk voor het toeleveren van de kleding. De Nederlandse politie meldt echter dat er naar aanleiding van de aanbesteding geen gunning is verleend. Bronnen van Nieuwsmotor stellen dat er wel degelijk inschrijvingen waren, maar dat deze zijn afgewezen.

Tegelijkertijd meldt Officerepublic dat de aanbesteding voor duurzaam kantoormeubilair voortijdig wordt teruggetrokken door de politie zelf. Men is bang dat de uitgeschreven tender onvoldoende concurrentie en geschikte inschrijvingen oplevert. Ook denkt de Nederlandse politie dat het format (Niet Openbare Europese Inschrijving) ongeschikt is voor het verkrijgen van een goede inschrijving en kreeg men al zoveel vragen binnen van de markt dat ook daardoor vragen rezen over de kwaliteit van de aanbesteding.

De Nederlandse politie zal de komende tijd opnieuw kijken naar beide inschrijvingen.

Partner van Aanbestedingscafé
Partner van Aanbestedingscafé

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres