Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Aanbestedingen voor projecten met windturbines

In Denemarken en voor de Franse kust zijn testlocaties aangewezen voor innovatieve concepten voor het opwekken voor windenergie. Frankrijk heeft een aanbesteding opengesteld voor projecten met windturbines. Het land heeft voor de tests drie locaties in de Middellandse Zee en één pilotlocatie in het Franse deel van de Noordzee aangewezen. Voor deze gehele tender is 150 miljoen euro beschikbaar, waarvan een derde in de vorm van subsidies en de rest in leningen.

De testlocaties zijn nodig om nieuwe turbineconcepten, elektronica en andere innovaties in de windsector verder te helpen. Het toetsen van nieuwe concepten, op een grote schaal en voor een langere periode, geeft investeerders het vertrouwen dat innovaties de kosten van windparken op zee daadwerkelijk omlaag brengen. Dat schrijft Duurzaambedrijfsleven.nl.

Proeftuin Leeghwater
Ook in het Nederlandse deel van de Noordzee was ruimte gereserveerd voor vernieuwende ideeën in de offshore windsector. In de ‘Proeftuin Leeghwater’ zouden 50 tot 75 windturbines geplaatst worden, goed voor 300 megawatt. Dit project is echter gestrand op de hoge kosten en doordat bedrijven minder behoefte kregen aan grootschalige proefprojecten.

Kleiner proefpark
Het Nederlandse demonstratieproject zal worden vervangen door een kleiner proefpark, maar dat wordt later aangelegd. In dit nieuwe plan worden kleine innovaties uitgetest in windparken die in 2016 commercieel worden aanbesteed. Het park komt in 2020 in productie.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres