Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Aanbestedingsfout zorgt voor andere brug

Een aanbestedingsfout in Groningen zorgt ervoor dat er een andere brug is gebouwd dan verwacht. Daardoor is de gemeente Groningen de komende jaren veel meer geld kwijt aan het onderhoud van de splinternieuwe brug, meldt het Dagblad van het Noorden.

Aannemer KWS Infra/Hegeman Beton en Industriebouw bouwden een hydraulische tafelbrug, terwijl gemeente Groningen op een mechanische brug rekende. De gemeente reserveert daarom nu 400.000 euro voor onverwachte onderhoudskosten, aangezien een hydraulische brug meer onderhoud vergt. Het ging mis door een nieuwe wijze van aanbesteden, waarbij de bouwer meer ontwerpvrijheid had dan de gemeente gewend was.

De fout
Het ‘aanbestedingsfoutje’ had tot gevolg dat er een andere type brug is gebouwd. Eddy Beuker, woordvoerder van gemeente Groningen, zegt dat er in het contract opgenomen was dat de aandrijving van de brug mechanisch moest worden aangestuurd. Eigenlijk had er moeten staan dat de brug mechanisch moest worden uitgevoerd. Er ligt nu een hydraulische brug die mechanisch wordt aangestuurd. De aannemer voldoet daarmee wel aan de eis die in het contract stond.

Beter
Volgens Beuker had de stad, vanwege de hogere onderhoudskosten, liever een mechanische brug gewild. Toch vindt hij de feitelijke uitvoering niet zo heel erg. De brug draait op oliedruk en dat is beter dan een brug die draait op kabels en katrollen. De brug is duurder, maar kwalitatief ook beter.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres