Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
20
01
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Aanbestedingsfout zorgt voor andere brug

Aanbestedingsfout zorgt voor andere brug

Een aanbestedingsfout in Groningen zorgt ervoor dat er een andere brug is gebouwd dan verwacht. Daardoor is de gemeente Groningen de komende jaren veel meer geld kwijt aan het onderhoud van de splinternieuwe brug, meldt het Dagblad van het Noorden.

Aannemer KWS Infra/Hegeman Beton en Industriebouw bouwden een hydraulische tafelbrug, terwijl gemeente Groningen op een mechanische brug rekende. De gemeente reserveert daarom nu 400.000 euro voor onverwachte onderhoudskosten, aangezien een hydraulische brug meer onderhoud vergt. Het ging mis door een nieuwe wijze van aanbesteden, waarbij de bouwer meer ontwerpvrijheid had dan de gemeente gewend was.

De fout
Het ‘aanbestedingsfoutje’ had tot gevolg dat er een andere type brug is gebouwd. Eddy Beuker, woordvoerder van gemeente Groningen, zegt dat er in het contract opgenomen was dat de aandrijving van de brug mechanisch moest worden aangestuurd. Eigenlijk had er moeten staan dat de brug mechanisch moest worden uitgevoerd. Er ligt nu een hydraulische brug die mechanisch wordt aangestuurd. De aannemer voldoet daarmee wel aan de eis die in het contract stond.

Beter
Volgens Beuker had de stad, vanwege de hogere onderhoudskosten, liever een mechanische brug gewild. Toch vindt hij de feitelijke uitvoering niet zo heel erg. De brug draait op oliedruk en dat is beter dan een brug die draait op kabels en katrollen. De brug is duurder, maar kwalitatief ook beter.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.