Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
03
02
14
Theo van der Linden
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Theo van der Linden
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Aanbestedingsfraude gemeente Utrecht

Bij de gemeente Utrecht is aanbestedingsfraude ontdekt van onderhoud en verbouwingen aan gemeentepanden.

Bij de aanbesteding van onderhoud en verbouwingen aan gemeentepanden in Utrecht is een fraude aan het licht gekomen. De gemeente heeft daarop twee medewerkers op staande voet ontslagen. Een van de twee ontslagen ambtenaren bleek geld geleend te hebben van een aannemer. Weer een andere aannemer kreeg informatie toegespeeld waarmee hij zijn voordeel kon doen bij het maken van offertes voor aanbestedingen en projecten bij de gemeente Utrecht.

Corruptie
De gemeente Utrecht kwam de corruptie op het spoor dankzij een tip van medewerkers van een buurthuis. Die zagen dat er bij een storing een aannemer werd ingeschakeld, die niet op de lijst van bij een storing te bellen aannemers stond. Er was ook een tweede tip van een andere aannemer, die het idee had dat er bij de toewijzing van een opdracht iets niet pluis was.

Daarop schakelde de gemeente een recherchebureau in dat de corruptie bloot legde. Het bureau constateerde verder dat er met de afdeling waar de twee werkten weinig mis is. Wel moeten er controles aangescherpt worden evenals een aantal procedures. De gemeente heeft aangifte gedaan.

Theo van der Linden
Door Theo van der Linden
Theo van der Linden is een van de meest gevraagde, zoniet de meest gevraagde, spreker over Europees aanbesteden in Nederland. De afgelopen jaren gaf hij meer dan 1000 trainingen, voordrachten en lezingen over aanbesteden bij zowel aanbestedende diensten als bedrijven. Hij is de samensteller van de bundel 'Aanbestedingsjurisprudentie in de praktijk' waarin hij commentaar geeft op ca 300 rechtszaken. Meer informatie over hem en zijn bedrijf VdLC vindt u op www.aanbesteding.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.