Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Aanbestedingskoers nieuwe Europese Commissie waarschijnlijk ongewijzigd

Zoals het er nu naar uitziet, komt de nieuwe Europese Commissie niet met een nieuwe aanbestedingskoers. Dit betoogt Willem A. Janssen,  universitair onderzoeker en docent aan de Universiteit Utrecht, op Gemeente.nu.

De plannen van de nieuwe Europese Commissie (EC) worden de komende tijd verder duidelijk, maar uit de schriftelijke stukken die er nu liggen, komen volgens Janssen voorlopig vier accenten naar voren. Ten eerste ligt de focus op de realisatie van de Europese Green Deal. Hier staat eurocommissaris Frans Timmermans voor aan de lat. In zijn antwoorden aan het parlement wordt tot nu toe met geen woord gesproken over aanbestedingen, maar de verwachting is dat de nieuwe EC vasthoudt aan de koers van de vorige Commissie, die aanbestedingen zag als een belangrijk instrument om beleidsdoelstellingen te bereiken. Ten tweede is er aandacht voor het midden- en kleinbedrijf, voor wie het – ondanks alle genomen maatregelen in de aanbestedingsrichtlijnen uit 2014 – nog steeds moeilijk is deel te nemen aan aanbestedingen. Ten derde blijft ook professionalisering van het inkoopvak in beeld. Ten slotte zijn op het gebied van defensie wel nieuwe wetgeving en ontwikkelingen te verwachten. Voor decentrale overheden gaat er echter niet veel veranderen, aldus Janssen.

Aantreden

Op 1 november a.s. treedt de nieuwe EC officieel aan. Dan zal langzaam maar zeker steeds duidelijker worden welke koers de Commissie zal gaan varen, onder andere ten aanzien van aanbestedingen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link