Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
28
11
16
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Aanbestedingsprocedure Afsluitdijk gestart

Aanbestedingsprocedure Afsluitdijk gestart

Rijkswaterstaat is gestart met de aanbestedingsprocedure voor de vernieuwing van de Afsluitdijk. Na tachtig jaar voldoet de dijk niet meer aan de huidige normen voor waterveiligheid. De dijk moet daarom versterkt worden. Daarnaast wordt de dijk ook energieneutraal gemaakt, meldt het Financieel Dagblad.

Het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport van de overheid heeft voor dit project 869 miljoen euro ter beschikking gesteld. Geïnteresseerde partijen kunnen zich vanaf 24 november 2016 aanmelden. In 2018 zal de gunning plaatsvinden en de oplevering is vier jaar later voorzien.

Opdracht
De opdracht luidt als volgt: het dijklichaam van 32 kilometer en de spuisluizen moeten worden versterkt. Daarnaast komen er bij Den Oever en Kornwerderzand keersluizen. Bij Den Oever komen er ook nieuwe pompen, die meer waterafvoer mogelijk maken. De bouwers worden ook nog uitgedaagd om met voorstellen over een energieneutrale Afsluitdijk te komen.

Overleg
Na overleg met belanghebbenden is besloten om de openbare ruimte rond het Monument op de Afsluitdijk te verbeteren. Er wordt op twee trajecten een fietspad met uitzicht op de Waddenzee aangelegd. Daarnaast zal er een doorgang voor vissen in de dijk worden gerealiseerd.

Marktvisie
De marktvisie speelt een belangrijke rol in deze aanbesteding. De Marktvisie houdt, kort gezegd, in dat opdrachtgevers en opdrachtnemers in de bouw en infra samen werken aan een vitale en duurzame sector. Ruimtelijke vraagstukken worden steeds complexer, en met deze manier van werken is zo’n vraagstuk makkelijker op te lossen. Samenwerken staat hierin ook centraal.

Samenwerken
De Afsluitdijk grenst aan twee belangrijke natuurgebieden, het IJsselmeer en de Waddenzee. Provincies en gemeenten werken daarom samen om projecten te realiseren op het gebied van innovaties in duurzame energie, economische ontwikkeling, recreatie en toerisme en ecologie.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.