Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Aanbestedingsprocedure Afsluitdijk gestart

Rijkswaterstaat is gestart met de aanbestedingsprocedure voor de vernieuwing van de Afsluitdijk. Na tachtig jaar voldoet de dijk niet meer aan de huidige normen voor waterveiligheid. De dijk moet daarom versterkt worden. Daarnaast wordt de dijk ook energieneutraal gemaakt, meldt het Financieel Dagblad.

Het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport van de overheid heeft voor dit project 869 miljoen euro ter beschikking gesteld. Geïnteresseerde partijen kunnen zich vanaf 24 november 2016 aanmelden. In 2018 zal de gunning plaatsvinden en de oplevering is vier jaar later voorzien.

Opdracht
De opdracht luidt als volgt: het dijklichaam van 32 kilometer en de spuisluizen moeten worden versterkt. Daarnaast komen er bij Den Oever en Kornwerderzand keersluizen. Bij Den Oever komen er ook nieuwe pompen, die meer waterafvoer mogelijk maken. De bouwers worden ook nog uitgedaagd om met voorstellen over een energieneutrale Afsluitdijk te komen.

Overleg
Na overleg met belanghebbenden is besloten om de openbare ruimte rond het Monument op de Afsluitdijk te verbeteren. Er wordt op twee trajecten een fietspad met uitzicht op de Waddenzee aangelegd. Daarnaast zal er een doorgang voor vissen in de dijk worden gerealiseerd.

Marktvisie
De marktvisie speelt een belangrijke rol in deze aanbesteding. De Marktvisie houdt, kort gezegd, in dat opdrachtgevers en opdrachtnemers in de bouw en infra samen werken aan een vitale en duurzame sector. Ruimtelijke vraagstukken worden steeds complexer, en met deze manier van werken is zo’n vraagstuk makkelijker op te lossen. Samenwerken staat hierin ook centraal.

Samenwerken
De Afsluitdijk grenst aan twee belangrijke natuurgebieden, het IJsselmeer en de Waddenzee. Provincies en gemeenten werken daarom samen om projecten te realiseren op het gebied van innovaties in duurzame energie, economische ontwikkeling, recreatie en toerisme en ecologie.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link