Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Aanbestedingsregels moeten niet worden gewijzigd

Aanbestedingsregels werken niet altijd in het voordeel van de overheid, maar eraan tornen is niet verstandig. Dat liet demissionair wethouder en locoburgemeester Harm Janssen van de gemeente Utrecht onlangs weten in een interview met Cobouw, de website voor de bouwsector.

Als wethouder was Janssen sinds 2005 verantwoordelijk voor diverse bouwprojecten in de stad. Daarbij vond hij het opvallend dat bouwers, bij het aanbesteden van opdrachten, hun prijzen een stuk hoger inschreven dan dat de gemeente redelijk vond. Doordat bouwers ineens hoger zaten met hun prijzen moest de gemeente diverse keren nieuwe aanbestedingrondes uitschrijven. Dat is volgens Janssen zowel een financieel als een maatschappelijk verlies.

De oplossing van het probleem ligt volgens de voormalig bestuurder echter niet in het wijzigen van regels. Die regels zijn volgens Janssen noodzakelijk om willekeur bij aanbestedingen te voorkomen. Op de vraag wat de oplossing dan wel is, blijft Janssen het antwoord schuldig.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres