Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Aanbestedingswet heeft meerderheid Eerste Kamer

Nederland krijgt na jarenlang debat een nieuwe Aanbestedingswet. De meerderheid van de Eerste Kamer is positief over de wet.

Het senaat stemt 30 oktober over het voorstel en een aantal moties, maar de meerderheid van de Eerste Kamer lijkt na deze week een voorstander van de nieuwe Aanbestedingswet te zijn. PvdA en SP, de meest kritische fracties, zien een vooruitgang ten opzichte van het voorstel dat vier jaar geleden door de Eerste Kamer werd verworpen.

Meer kansen mkb
Het doel van de nieuwe Aanbestedingswet is om het midden- en kleinbedrijf meer kansen te bieden bij overheidsopdrachten. De markt van overheidsinkopen beslaat ongeveer 60 miljard euro per jaar. Volgens Maxime Verhagen, demissionair minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, zorgt de wet ervoor dat dit belastingsgeld ‘transparanter en effectief’ uitgegeven wordt. Uit de evaluatie over twee jaar zal blijken of dit inderdaad het geval is.

Europese aanbestedingsregels
De wet zou 1 januari 2013 in werk moeten treden. “Ik heb geen enkele indicatie waarom dat niet zou kunnen”, zei Verhagen gisteren. Wachten op de nieuwe Europese aanbestedingsregels die binnenkort bekend worden vindt de minister onzin. De nieuwe Brusselse richtlijn treedt halverwege 2015 in werking, voorspelt hij. “Maar dat is de optimistische planning. Het zou zonde zijn nog zo lang te wachten gelet op de grote winst die nu al met dit voorstel te behalen valt”, meent de demissionair minister.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link