Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Aanbestedingswet lichtpuntje voor mkb'ers

Voor het midden- en kleinbedrijf en zzp’ers schijnt er vanaf 1 januari 2013 eindelijk licht aan het einde van de donkere tunnel. Dan treedt namelijk, na vijf jaar voorbereiding, de Aanbestedingswet in werking.

Maxime Verhagen, demissionair minister van Economische Zaken, heeft de laatste hobbels voor de Aanbestedingswet in de Tweede Kamer weggenomen. Na vijf lange jaren gaat de wet vanaf begin volgend jaar van kracht. Verhagen meldt in het FD: “Het werd tijd. Het is een belangrijke wet voor het midden- en kleinbedrijf, om juist in deze moeilijke economische situatie zo spoedig mogelijk toegang te krijgen tot overheidsopdrachten.”

Niet alleen de overheid
De VVD en de ChristenUnie wilden dat niet alleen de overheid onder de nieuwe wet valt, deze moet ook gelden voor bedrijven die voor 100 procent in handen zijn van de overheid en belast met een bijzondere taak. Voorbeelden hiervan zijn: NS, ProRail, Tennet en het Havenbedrijf Rotterdam.

Compromis
Uiteindelijk is het binnen de Tweede Kamer tot een compromis gekomen. Minister Verhagen stuurt de betrokken bedrijven een brief waarin hij ze oproept goed en proportioneel aan te besteden. Na twee jaar zal zijn opvolger evalueren of dit daadwerkelijk gebeurt. Voldoen de bedrijven dan nog niet aan de eisen? Dan worden ze alsnog wettelijk verplicht de Aanbestedingswet te volgen.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link