Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Aanbieders lopen weg door lage Wmo-tarieven

Door het verlagen van tarieven bij de aanbesteding van dagbesteding en huishoudelijke hulp in diverse Gelderse provincies, is een deel van de aanbieders afgehaakt. Dat zorgt voor grote problemen voor cliënten, die in sommige gevallen zelf op zoek moeten naar een nieuwe zorgaanbieder.

In een gezamenlijke aanbesteding voor dagbesteding en huishoudelijke hulp, verlaagden de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek, Putten en Zeewolde de tarieven met 25 procent. Dat gebeurde op basis van kostprijsberekeningen door een extern bureau. De dienstverlening veranderde echter niet. Enkele aanbieders schreven zich daarom onder protest in, anderen zagen af van inschrijving en droegen de zorg over aan een andere partij. Nadien bleek dat er fouten waren gemaakt bij de berekening van de kostprijzen.  

Gaten in zorgaanbod
De nieuwe contracten zijn per 1 juni ingegaan. De gecontracteerde aanbieders bleken echter niet alle gespecialiseerde zorg te kunnen leveren. Enkele oude contracten zijn daarom alsnog ter overbrugging verlengd. De verantwoordelijke wethouder gaat volgende maand om tafel met zorgaanbieders om alsnog een hoger tarief te bespreken.

Bron: Binnenlandsbestuur.nl

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link