Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Aangepaste modeldocumenten voor D&C-contracten

Rijkswaterstaat heeft de modeldocumenten voor het aanbesteden van Design & Construct-contracten (D&C) aangepast. De nieuwe versies van het aanmeldings- en selectiedocument en het inschrijvings- en beoordelingsdocument zijn op de website van Rijkswaterstaat zelf te vinden.

Eerder maakte Rijkswaterstaat al bekend dat het de documenten op basis van de zogenaamde model K-verklaring ging aanpassen. Nu heeft Rijkswaterstaat nog een aantal andere wijzigingen doorgevoerd, zodat de documenten aansluiten bij de laatste versie van het handboek CO2-Prestatieladder. Uiteindelijk zijn de modeldocumenten gebaseerd op het ARW 2016 en de herziene Aanbestedingswet 2012.

Elektronische ondertekeningen
Zo heeft Rijkswaterstaat bijvoorbeeld een aantal aanpassingen gedaan aan de elektronische ondertekening van documenten die marktpartijen bij een aanmelding of inschrijving moeten indienen. Een gewaarmerkte elektronische handtekening onder documenten van derden is bijvoorbeeld niet langer nodig. Ondernemingen kunnen nu volstaan met het originele, met de hand ondertekende document. Sinds de invoering van nieuwe Europese regelgeving is het ook mogelijk om rechtsgeldig te ondertekenen met een zogenoemde geavanceerde elektronische handtekening gebaseerd op een gekwalificeerd certificaat.

Toepassen modeldocumenten
Rijkswaterstaat kan de modeldocumenten gebruiken voor meerdere inkooptrajecten. Rijkswaterstaat kiest de toepasselijke teksten in de aanbestedingsdocumenten die slaan op de inkoop en de projectspecifieke keuzes. Deze teksten worden dan meegenomen in het aanbestedingsdossier van het desbetreffende project. Niet alle teksten uit de modeldocumenten hoeven dus voor te komen in het aanbestedingsdossier.                                                            

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link