Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Aangifte tegen politie om gesjoemel aanbesteding alcoholtesters

Er is mogelijk opnieuw gesjoemeld met een aanbesteding van de Nationale Politie. Het gaat deze keer om de aanschaf van alcoholtesters. Inmiddels is er aangifte gedaan van misleiding, machtsmisbruik, chantage en bedrog door Gerard van Hoeven, directeur Tomar Europe. Eerder bracht hij ook het corruptieschandaal rond autoleverancier Pon aan het licht. Dat schrijft De Telegraaf.

Tomar deed via haar dealer mee aan de aanbestedingsprocedure, waarmee tien miljoen euro was gemoeid. Het bedrijf levert vooral apparatuur aan politie- en brandweerdiensten. Volgens het bedrijf was het programma van eisen zo geschreven dat er maar één partij aan kon voldoen. Tomar beschuldigt de politie bovendien van gesjoemel met wetgeving en testresultaten. Er is aangifte gedaan bij de hoofdofficier van justitie van het Landelijk Parket.

De korpsleiding van de Nationale Politie verdedigt zich door aan te geven dat deze beschuldigingen al eerder zijn onderzocht door onder meer de Rijksrecherche. Tijdens deze onderzoeken zijn geen onregelmatigheden aangetroffen. De klacht van Tomar over de lopende aanbesteding van alcoholtesters, over een verkeerd uitgevoerde gebruikerstest, is wel gegrond verklaard. De fout is volgens de Nationale Politie hersteld door het gunningsproces opnieuw te laten plaatsvinden.

 

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres