Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Abellio wint aanbesteding op Duits spoor

NS-dochter Abellio heeft als vervoerder een aanbesteding gewonnen. Dit keer won het een concessie op het Duitse spoor. Het is nog niet 100 procent zeker of de treinen van Abellio ook daadwerkelijk in Duitsland gaan rijden. Als er geen protest tegen wordt ingediend, rijden er tussen 2018 en 2033 Abellio-treinen op de trajecten Aken-Hamm en Düsseldorf-Kassel.

Deze trajecten zijn nu nog in handen van de Duitse spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn (DB), die ook op de aanbesteding had ingeschreven. Dat bedrijf heeft tien dagen de tijd om tegen het concessiebesluit in beroep te gaan. Een DB-woordvoerder zei tegen persbureau DPA dat dat vermoedelijk niet zal gebeuren. DB kampt met hogere personeelskosten en kan daarom geen concurrerend bod doen. Dat schrijft NOS.nl.

Bij Deutsche Bahn gaan 750 tot 800 arbeidsplaatsen verloren. Het bedrijf probeert personeel bij Abellio en National Express (uit Groot Britannië) onder te brengen. Abellio rijdt op dit moment op vijf trajecten in het westen van Duitsland. Het is daarnaast actief in Groot-Brittannië, Denemarken en Zweden.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link