Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

“Heerhugowaard overtreedt Wet Markt en Overheid”

De gemeente Heerhugowaard concurreert oneerlijk met andere commerciële jachthavens en ligplaatsen, omdat niet alle kosten doorberekend worden voor de ligplaatsen voor boten. Dit is in strijd met de Wet Markt en Overheid, concludeert ACM.

De gemeente heeft afgelopen jaar een nieuwe taxatie en herberekening uitgevoerd om de kosten in beeld te krijgen. ACM stelt echter dat de kosten nog altijd hoger zijn dan de opbrengsten uit de ligplaatstarieven voor boten. De gemeente verstoort zo de concurrentie met andere commerciële jachthavens. De gemeente heeft aangegeven binnenkort, op basis van de nieuwe exploitatiecijfers, opnieuw een besluit te nemen over de tarieven voor de ligplaatsen.

In overtreding
“Ik ben blij dat deze gemeente eerlijk wil concurreren met ondernemers”, reageert Anita Vegter, bestuurslid van ACM. “De gemeente Heerhugowaard gaat de kosten volledig doorberekenen in de tarieven voor ligplaatsen. Tot die tijd zijn ze wel in overtreding.”

Wet Markt en Overheid
Volgens de Wet Markt en Overheid mag de overheid producten en diensten aanbieden op de markt. Zij moet zich daarbij wel aan regels houden. Die regels zijn opgesteld om ondernemers te beschermen tegen oneerlijke concurrentie door de overheid. Zo verplicht de Wet Markt en Overheid gemeenten om alle kosten voor het aanbieden van producten of diensten door te berekenen in de tarieven.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres