Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
04
02
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

“Heerhugowaard overtreedt Wet Markt en Overheid”

“Heerhugowaard overtreedt Wet Markt en Overheid”
Foto: DollarPhotoClub

De gemeente Heerhugowaard concurreert oneerlijk met andere commerciële jachthavens en ligplaatsen, omdat niet alle kosten doorberekend worden voor de ligplaatsen voor boten. Dit is in strijd met de Wet Markt en Overheid, concludeert ACM.

De gemeente heeft afgelopen jaar een nieuwe taxatie en herberekening uitgevoerd om de kosten in beeld te krijgen. ACM stelt echter dat de kosten nog altijd hoger zijn dan de opbrengsten uit de ligplaatstarieven voor boten. De gemeente verstoort zo de concurrentie met andere commerciële jachthavens. De gemeente heeft aangegeven binnenkort, op basis van de nieuwe exploitatiecijfers, opnieuw een besluit te nemen over de tarieven voor de ligplaatsen.

In overtreding
“Ik ben blij dat deze gemeente eerlijk wil concurreren met ondernemers”, reageert Anita Vegter, bestuurslid van ACM. “De gemeente Heerhugowaard gaat de kosten volledig doorberekenen in de tarieven voor ligplaatsen. Tot die tijd zijn ze wel in overtreding.”

Wet Markt en Overheid
Volgens de Wet Markt en Overheid mag de overheid producten en diensten aanbieden op de markt. Zij moet zich daarbij wel aan regels houden. Die regels zijn opgesteld om ondernemers te beschermen tegen oneerlijke concurrentie door de overheid. Zo verplicht de Wet Markt en Overheid gemeenten om alle kosten voor het aanbieden van producten of diensten door te berekenen in de tarieven.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.