Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Actualisatie van Reiswijzer Gebiedsontwikkeling

In opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken, de Vereniging Nederlandse Gemeenten en Bouwend Nederland en in samenwerking met kenniscentrum Europa decentraal is de Reiswijzer Gebiedsontwikkeling 2019 gepubliceerd, een geactualiseerde versie van de in 2011 gepubliceerde Reiswijzer. De Reiswijzer biedt ondersteuning voor iedereen die betrokken is bij gebiedsontwikkeling – van (decentrale) overheden tot de markt, zo meldt Europa decentraal.  

Het actualiseren van de Reiswijzer heeft volgens Roger Kersten en Sven Schroots, medeopstellers van de Reiswijzer, een aantal redenen. Zo zijn ontwikkelaars sneller geneigd een tender te vermijden, doordat het aanbesteden voor inschrijvers een duur proces is. Ook creëert de grote vraag in de bouw, gepaard met personeelstekorten, een grote druk op de bouwsector. De nieuw-geformuleerde ambities, zoals de voorgenomen energietransitie, zijn daarnaast aanleiding voor extra aanduiding voor zowel markt als overheid.

Uitdaging

De Reiswijzer biedt praktische en juridische kaders aan marktpartijen en (decentrale) overheden, gericht op samenwerking in kader van gebiedsontwikkeling, en streeft ernaar dit zo eenvoudig en flexibel mogelijk te houden. Daarnaast besteedt de geactualiseerde versie aandacht aan de fase na gunning van een opdracht en beschrijft mogelijkheden met betrekking tot partnerschapsselectie. Voor de bovengenoemde uitdagingen moet het actualiseren van de Reiswijzer nu ook oplossingen bieden.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres