Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Adverteerders mogen inkoopcombinatie vormen

De Raad van Orde en Toezicht voor het Advertentiewezen (ROTA) heeft op aandringen van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) het Stapelverbod afgeschaft. Hierdoor wordt het gemakkelijker voor adverteerders om inkoopcombinaties te vormen.


Onder het Stapelverbod was het voor adverteerders niet mogelijk om samen advertentiecontracten met uitgevers af te sluiten. Daardoor konden geen kortingen worden bedongen op basis van de lagere advertentiekosten voor de uitgever. Met de afschaffing van het Stapelverbod verwacht de NMa dat de tarieven zullen dalen doordat de bundeling van krachten als een breekijzer voor kortingen kan fungeren.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link