Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Afhandeling aanbestedingsklachten aangepakt door staatssecretaris Keijzer

Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken gaat extra maatregelen nemen om de rechtsbescherming van ondernemers bij aanbestedingen te verbeteren, zo meldt VNO-NCW. VNO-NCW en MKB-Nederland zijn verheugd, aangezien ondernemers in september nog aangaven dat de toen aangekondigde maatregelen niets betekende, zolang de klachten over de procedure niet onafhankelijk worden beoordeeld.

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft de staatssecretaris met aanvullende maatregelen te komen om ondernemers beter te beschermen bij aanbestedingsgeschillen. “We zijn blij dat de staatssecretaris goed naar ons heeft geluisterd en de zorgen van ondernemers serieus neemt”, zegt voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland. “De staatssecretaris pakt het door ons aangekaarte probleem van het gemis van een stok achter de deur bij klachtafhandeling nu daadwerkelijk op.”

Commissie van Aanbestedingsexperts

Naast het verbeteren van de rechtsbescherming, komt er nu ook meer aandacht voor het nemen van tijd voor de afhandeling en opvolging daarvan. Keijzer wil de Commissie van Aanbestedingsexperts (CvAE) hiervoor aanstellen. Aanbestedende overheden moeten adviezen van de CvAE op basis van ‘comply or explain’ (toepassen of uitleggen) overnemen, zo benadruk Keijzer nogmaals in haar brief.

Meer aandacht

In de praktijk, met het oog op de uitvoering, zal er voor VNO-NCW en MKB-Nederland meer aandacht uitgaan naar de borging van de rechtsbescherming in de regelgeving, de toepassing van comply or explain, en de rol van CvAE in relatie tot de uitgestelde werking.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres