Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Afkopen Connexxion Water uitgesteld

De gemeenteraad heeft nog geen groen licht gegeven voor het betalen van 75.000 euro aan Connexxion Water. [slide]De vervoersmaatschappij eist dit bedrag als compensatie voor het vroegtijdig beëindigen van het nog zeven jaar doorlopende contract voor de exploitatie van de Genemuider veerpont.

Tijdens de raadvergadering van donderdag 19 februari heeft de raad nog niet ingestemd met deze ‘afkoopsom’. CDA en PvdA willen eerst zeker weten dat de veerpont daadwerkelijk overgaat naar Veerpont Genemuiden B.V, zo schrijft Zwartewaterkrant.nl.

Nog geen handtekeningen
Wethouder Speksnijder erkent dat er nog geen handtekeningen onder de overeenkomst staan, waarin de exploitatie van de veerpont per 1 april 2015 van Connexxion Water overgaat op Veerpont Genemuiden. “Er is een aanbesteding geweest, formeel is de nieuwe exploitant dus bekend. Een aantal dingen moeten nog geregeld worden, maar we zitten in de afrondende fase. Duidelijk is dat de ondertekening van deze overeenkomst absolute voorwaarde is voor het uitbetalen van de 75.000 euro.”

Claim van half miljoen euro
Connexxion Water geeft aan bij uitbetaling van de 75.000 euro af te zien van de eerder geclaimde bijdragen van de gemeente in (achterstallig) onderhoud en ‘oude’ exploitatieverliezen van de veerdienst over het Zwarte Water. Deze aanspraken liepen tot nu toe al op naar ruim een half miljoen euro. De raad lijkt unaniem in te zien dat het afbetalen van Connexxion Water niet de gewenste, maar wel de verstandigste keuze is.

Afscheid van een “bak ellende”
De raad wil daarnaast heel graag af van Connexxion Water. Wethouder Speksnijder verwoordde het als volgt: “Dit is de beste manier om afscheid te nemen van een bak ellende”. Tijdens de volgende raadsvergadering van 12 maart 2015 buigen de fracties zich opnieuw over de vraag of de samenwerking met Connexxion Water met 75.000 euro op een goede manier beëindigd kan worden.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link