Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

'Afstand politiek en projectleiding vergroten bij ict-projecten'

Grote ict-projecten bij de Rijksoverheid mislukken vaak door de korte afstand tussen projectleiding en politiek. Deze afstand moet groter om de onafhankelijke positie van de projectleider te garanderen.Dat zegt Ruud G. Leether. Legal counsel bedrijfsvoering bij Justitie. in Digitaal Bestuur. Volgens Leether zorgt de geringe afstand tussen projectleiding en politiek voor een ‘wezensvreemde druk’.

Volgens Leether gaat de vergroting van de afstand tussen politiek en projectleiding goed samen met een aangescherpte verplichting tot het tijdig en deugdelijk informeren van de minister over het verloop van het project. Wel moeten er volgens Leether maatregelen komen die voorkomen dat problemen verhuld worden.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link