Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
08
12
14
Koen Bugter
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2
Door Koen Bugter
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

AGRO-NRG wint tenders met ‘duurdere zonnepanelen’

Agro-NRG heeft twee aanbestedingen gewonnen te hebben met duurdere Japanse en Duitse producten. Het bedrijf plaatst in de komende maanden zonnepanelen op negentien gemeentelijke gebouwen in Hardenberg en bij twintig veehouders in Hardenberg en Ommen. Het gaat om 3.500 zonnepanelen en een volume van 0,9 megawatt. Agro-NRG deed in een Europese openbare aanbesteding met de duurdere panelen de economisch meest voordelige inschrijving, omdat het bedrijf alle producten zonder tussenkomst van handelaren direct bij de producenten inkoopt.

Robert ter Horst is van Agro-NRG en zegt daarover in Solar Magazine: ‘Landbouwers zijn heel scherp op de prijs, maar willen wel kwaliteit. We leveren via een eigen groothandel ook veel projecten aan kleinere installatiebedrijven die de particuliere markt bedienen. Deze komen er nu ook achter dat goedkoop heel vaak duurkoop is.’

Faillissementen
"In de solar branche volgen de faillissementen elkaar snel op en garanties worden dan doorgespeeld op de leverancier. We stellen zware eisen aan de producten maar ook aan de solvabiliteit van een producent. In beide gevallen vallen Chinese bedrijven vaak af. De betere Chinese producten zijn niet goedkoper dan Duitse en dan houden we het liever in de buurt," aldus Ter Horst.

Koen Bugter
Door Koen Bugter
Journalist Koen Bugter (1982) werkt nu zo'n achttien jaar in de journalistiek en werkte vooral als verslaggever en redacteur voor verschillende omroepen in Hilversum waaronder Avro, BNN en KRO-NCRV. Voor aanbestedingscafe.nl krijgt hij graag de onderste steen boven. U kunt hem mailen via: koen@aanbestedingscafe.nl en volgen via twitter: @koenbugter

Reacties:

  • Anoniem | 09-12-2014 om 08:42

    Zware eisen aan producten (goldplating?) en solvabiliteit (proportioneel?)
    Waarom bij voorbaat chinezen uitsluiten? Welke inkoper laat zich aanpraten dat panelen uit duitdland beter zijn?

  • Anoniem | 10-12-2014 om 00:20

    Wij sluiten chinezen niet uit. Op maken een keuze op basis van techniek, prijs en MVO. Hierbij sluiten veel producenten. ( ook chinezen) zichzelf uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.