Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

AGRO-NRG wint tenders met ‘duurdere zonnepanelen’

Agro-NRG heeft twee aanbestedingen gewonnen te hebben met duurdere Japanse en Duitse producten.[slide] Het bedrijf plaatst in de komende maanden zonnepanelen op negentien gemeentelijke gebouwen in Hardenberg en bij twintig veehouders in Hardenberg en Ommen. Het gaat om 3.500 zonnepanelen en een volume van 0,9 megawatt. Agro-NRG deed in een Europese openbare aanbesteding met de duurdere panelen de economisch meest voordelige inschrijving, omdat het bedrijf alle producten zonder tussenkomst van handelaren direct bij de producenten inkoopt.

Robert ter Horst is van Agro-NRG en zegt daarover in Solar Magazine: ‘Landbouwers zijn heel scherp op de prijs, maar willen wel kwaliteit. We leveren via een eigen groothandel ook veel projecten aan kleinere installatiebedrijven die de particuliere markt bedienen. Deze komen er nu ook achter dat goedkoop heel vaak duurkoop is.’

Faillissementen
“In de solar branche volgen de faillissementen elkaar snel op en garanties worden dan doorgespeeld op de leverancier. We stellen zware eisen aan de producten maar ook aan de solvabiliteit van een producent. In beide gevallen vallen Chinese bedrijven vaak af. De betere Chinese producten zijn niet goedkoper dan Duitse en dan houden we het liever in de buurt,” aldus Ter Horst.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties (2)

aanbestedingscafe gebruiker 10 december 2014 00:20 uur

Wij sluiten chinezen niet uit. Op maken een keuze op basis van techniek, prijs en MVO. Hierbij sluiten veel producenten. ( ook chinezen) zichzelf uit.

aanbestedingscafe gebruiker 9 december 2014 08:42 uur

Zware eisen aan producten (goldplating?) en solvabiliteit (proportioneel?) Waarom bij voorbaat chinezen uitsluiten? Welke inkoper laat zich aanpraten dat panelen uit duitdland beter zijn?

Partner van Aanbestedingscafé: