Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Alkmaar publiceert vertrouwelijke informatie BIOS

De gemeente Alkmaar heeft vertrouwelijke informatie over vervoerder BIOS-groep gepubliceerd bij de aanbesteding van de Wmo-regiotaxi Noord Kennemerland. Hierdoor was het voor concurrerende inschrijvers mogelijk om tot in detail te zien hoe het vervoer is geregeld door BIOS. De informatie is inmiddels offline gehaald. “We zijn zwaar teleurgesteld dat dit is gebeurd”, vertelt BIOS-woordvoerder Martijn van Leeuwen. “We beraden ons nu op onze positie, want dit levert ons zeker schade op.”

BIOS-groep voert sinds 2010 dit vervoer uit. Dit contract loopt binnenkort af, daarom is er een nieuwe aanbesteding gestart, schrijft Taxipro.nl. De gemeente Alkmaar voert de aanbesteding ook uit voor de gemeenten Castricum, Heiloo, Bergen, Uitgeest, Heerhugowaard en Langedijk. De verantwoordelijk wethouder van Alkmaar, Anjo van de Ven, sprak van een ‘vervelende vergissing’.

De Wmo-regiotaxi heeft ongeveer 5500 pashouders, welke bestaan uit ouderen en gehandicapten. Deze pashouders maken jaarlijks 120.000 ritten. Nu is de regiotaxi nog een verantwoordelijkheid van de provincie, maar vanaf 2016 wordt het de verantwoordelijkheid van de gemeente.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres