Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Alliander start aanbesteding circulaire bedrijfskleding

Netwerkbedrijf Alliander is gestart met een Europese aanbesteding voor circulaire bedrijfskleding, veiligheidskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen. Het bedrijf wil samen met de leveranciers toewerken naar een circulaire kledingketen. Dit past bij de doelstellingen van Alliander om 40 procent circulair in te kopen. Dat meldt Duurzaambedrijfsleven.nl.

Veel medewerkers van Alliander werken in risicovolle omstandigheden. Om de werkomgeving zo veilig mogelijk te maken, zet Alliander onder meer in op het kledingpakket. Dit willen ze circulair verkrijgen, omdat dat past bij de doelstelling om in 2020 minimaal 40 procent circulair te hebben ingekocht. Uit een marktconsultatie blijkt dat circulaire bedrijfskleding al beschikbaar is, maar dat er nog stappen nodig zijn voor circulaire veiligheidskleding, bijvoorbeeld circulaire werklaarzen en veiligheidsbrillen.

Circulaire kledingketen
Alliander hoopt met de aanbesteding leveranciers te vinden die de komende vijftien jaar willen toewerken naar een circulaire kledingketen. Hier staat een veilige werkomgeving centraal. Het netwerkbedrijf hoopt dat de aanbesteding zorgt voor een nauwere samenwerking tussen de partijen die de productie, distributie en het onderhoud van de kleding kunnen verzorgen.

Rijkswaterstaat
Niet alleen Alliander wil circulaire bedrijfskleding inkopen, ook Rijkswaterstaat is ermee bezig. In 2015 startte de organisatie een proef voor het gebruik van recyclebare bedrijfskleding. De kleding was voor sluisstewards, de mensen die waterrecreanten helpen om onbekende of moeilijke sluizen vlot en veilig te passeren. De kleding werd na het vaarseizoen ingenomen en versnipperd tot vezels. Van die vezels werd dan weer nieuwe kleding gemaakt.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link