Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
22
12
16
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Almere biedt reststromen aan in aanbesteding

Almere biedt reststromen aan in aanbesteding

De gemeente Almere doet een stap richting een circulaire economie en biedt haar reststromen aan in een aanbesteding. Met het onderhouden en beheren van de stad komen reststromen als biomassa, asfalt, beton en straatmeubilair vrij. Almere is daarom op zoek naar een slimme en creatieve manier om deze reststromen opnieuw te gebruiken, meldt Duurzaambedrijfsleven.nl

In een persbericht laat de gemeente Almere weten dat de aanbesteding de vorm van een prijsvraag aanneemt. Bedrijven kunnen met innovatieve ideeën aankomen over hoe zij de reststromen van een stad weer geschikt kunnen maken om te hergebruiken en om nieuwe producten te maken.  Een onafhankelijke jury zal zich over deze ideeën buigen en uiteindelijk een winnaar kiezen. Die heeft het recht om als eerste te onderhandelen over het plan en dit in een overeenkomst met de gemeente vast te leggen.  Ook ontvangt de winnaar 3 miljoen euro aan financiering.

Amsterdam
Niet alleen de gemeente Almere probeert zo circulair mogelijk te werk te gaan. Ook de gemeente Amsterdam houdt zich hier mee bezig. Amsterdam is, bijvoorbeeld, een project gestart voor afvalinzameling: Cross Chain Control Center. Het doel van dit project is om begin 2017 een alternatief logistiek samenwerkingsmodel voor inzameling van bedrijfsafval te realiseren. Daarnaast wordt er in Amsterdam ook gebruik gemaakt van een circulaire economie in de bouw.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.