Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Alpheios wint opdracht Rijksschoonmaak

De Europese aanbesteding voor het leveren van schoonmaakartikelen en – middelen en –materialen is gewonnen door Alpheios. De opdracht heeft een waarde van 8 miljoen euro. De onderneming mag de schoonmaakbenodigdheden de komende vier jaar leveren voor de onlangs opgerichte Rijksschoonmaakorganisatie (RSO).

De RSO gaat vanaf begin volgend jaar ministeries en andere overheidsgebouwen schoonmaken. Dit gebeurt nu nog door commerciële bedrijven, maar hun contracten worden niet verlengd. Het kabinet heeft besloten een groot deel van de overheidsgebouwen te laten reinigen door het schoonmaakbedrijf van het Rijk. Dat schrijft het FD.

Harde kritiek
De beslissing om schoonmaakwerk niet meer uit te besteden aan marktpartijen, maar dit te laten doen door ambtenaren, zorgde voor harde kritiek uit de schoonmaaksector. De werkzaamheden hebben een totale omvang van 65 miljoen euro. Op dit moment huurt het Rijk nog 5000 schoonmakers in. RSO neemt in principe de schoonmakers over van het particuliere bedrijf dat de klus nu uitvoert. Uitgangspunt is ook dat overbodig geraakte ambtenaren en mensen met een arbeidsbeperking ingezet worden bij de werkzaamheden.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres