Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Amsterdam. Utrecht en Zuid-Holland winnen Duurzaam Inkopen Prijs 2004

De gemeente Amsterdam en de provincies Zuid-Holland en Utrecht ontvingen gisteren de Duurzaam Inkopen Prijs 2004. De prijs wordt uitgereikt in Vredenburg te Utrecht door de heer Holtkamp. directeur Stoffen. Afvalstoffen. Straling bij het ministerie van VROM. De Duurzaam Inkopen Prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan overheden die duurzaamheid op een inspirerende manier hebben meegenomen in het inkoopproces. De jury die de winnaars heeft gekozen bestaat uit vertegenwoordigers van het project Professioneel Inkopen en Aanbesteden (PIA). de Stichting Natuur & Milieu en het ministerie van VROM.

De provincies Zuid-Holland en Utrecht ontvangen de ?Duurzaam Inkopen Prijs 2004 voor samenwerking? met hun gezamenlijke EU-aanbesteding van dranken ?en warenautomaten. Door het gezamenlijk optreden van de provincies hebben alle aanbieders een zeer goede prijs geoffreerd. Dranken met een groot gehalte aan ?milieu en duurzaam ondernemen? en van een hoge smaakkwaliteit kunnen door gezamenlijke aanbesteding dus ook prijstechnisch interessant worden.

De Duurzaam Inkopen Prijs 2004 in de categorie individueel gaat naar de gemeente Amsterdam voor hun kritische kijk naar duurzaamheid bij dienstkleding. Dit heeft geresulteerd in een handreiking Schone Kleren. De handreiking helpt inkopers van dienstkleding bij het inkopen van duurzaam geproduceerde dienstkleding.

De aanmoedigingsprijs wordt dit jaar uitgereikt aan de gezamenlijke inkoopdiagnose van acht provincies (Noord-Brabant. Flevoland. Gelderland. Drenthe. Noord-Holland. Zuid-Holland. Utrecht. Zeeland). De provincies willen duurzaamheidaspecten op juiste wijze en structureel betrekken bij inkoop- en aanbestedingstrajecten. Door de inkoopdiagnose gezamenlijk aan te besteden bespaarden ze kosten en konden ze een duidelijke vergelijk maken van de resultaten van de deelnemende provincies.

Duurzaam inkopen is ??n van de thema?s binnen het programma ?Met preventie naar duurzaam ondernemen. een programma voor en door overheden 2001-2005?. Het is een gezamenlijk initiatief van IPO. VNG. UvW. VROM en EZ. SenterNovem ondersteunt overheden in de uitvoering van het programma.

Meer informatie op: website Novem

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link