Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Amsterdam zet aanbesteding uit voor verkoop vastgoed

Amsterdam zet zijn vastgoed in de etalage. De gemeente is op zoek naar makelaars die het gemeentelijk vastgoed willen verkopen. Er is een Europese aanbesteding uitgeschreven voor het verkooptraject, dat de grootste uit de geschiedenis van de stad moet worden, aldus Cobouw.

Een klein gedeelte van de panden is eerder dit jaar al gefaseerd op de markt gebracht. De rest van de portefeuille wordt Europees aanbesteed vanwege de omvang en het politiek-bestuurlijke belang van de opdracht. Voor de verkoop zoekt Amsterdam makelaars die voldoende externe kennis en kunde kunnen inbrengen.

Drie percelen
De gemeente heeft drie percelen vastgesteld. Het gaat om Bedrijfsruimte/Kantoorruimte/Overig, Winkel- en Horecaruimte en Wonen. Voor iedere groep worden makelaars uitgenodigd om zich in te schrijven. Het is mogelijk om voor meerdere percelen in te schrijven. Het inschrijven sluit op 12 september.

Strategie
Het uitgangspunt van de strategie van Amsterdam is dat de gemeente alleen nog vastgoed in bezig wil hebben dat ingezet wordt voor gemeentelijke beleidsdoelen. Het overige vastgoed, waaronder woningen, kantoren en winkelruimtes, beschouwt de gemeente als ‘commercieel vastgoed’. Deze panden bedienen geen beleidsdoel en kunnen daarom worden verkocht, is het idee.

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres