Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
08
08
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Aanbesteden
Soort:

Amsterdam zet aanbesteding uit voor verkoop vastgoed

Amsterdam zet zijn vastgoed in de etalage. De gemeente is op zoek naar makelaars die het gemeentelijk vastgoed willen verkopen. Er is een Europese aanbesteding uitgeschreven voor het verkooptraject, dat de grootste uit de geschiedenis van de stad moet worden, aldus Cobouw.

Een klein gedeelte van de panden is eerder dit jaar al gefaseerd op de markt gebracht. De rest van de portefeuille wordt Europees aanbesteed vanwege de omvang en het politiek-bestuurlijke belang van de opdracht. Voor de verkoop zoekt Amsterdam makelaars die voldoende externe kennis en kunde kunnen inbrengen.

Drie percelen
De gemeente heeft drie percelen vastgesteld. Het gaat om Bedrijfsruimte/Kantoorruimte/Overig, Winkel- en Horecaruimte en Wonen. Voor iedere groep worden makelaars uitgenodigd om zich in te schrijven. Het is mogelijk om voor meerdere percelen in te schrijven. Het inschrijven sluit op 12 september.

Strategie
Het uitgangspunt van de strategie van Amsterdam is dat de gemeente alleen nog vastgoed in bezig wil hebben dat ingezet wordt voor gemeentelijke beleidsdoelen. Het overige vastgoed, waaronder woningen, kantoren en winkelruimtes, beschouwt de gemeente als ‘commercieel vastgoed’. Deze panden bedienen geen beleidsdoel en kunnen daarom worden verkocht, is het idee.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor AanbestedingsCafe.nl zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@aanbestedings-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.