Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

'Architect: 24 keer inschrijven om 1 keer te winnen'

Bij openbare aanbestedingen moet een architect gemiddeld 160.000 euro investeren voor één opdracht. Dat blijkt uit een enquête onder 39 architectenbureaus die samen meer dan 2100 keer meededen aan een Europese aanbesteding. Architecten die meedingen in een Europese aanbesteding hebben een kans van 1 op 5 om de voorselectie door te komen. Gemiddeld wint een bureau 1 op de 4 keer. Dat schrijft Cobouw.nl.

Bij winst verdienen architecten er nog niet per se aan, omdat in 22 procent van de gevallen het project geen doorgang vindt. Voorbeelden van dergelijke projecten zijn de Kunstencluster Arnhem, het Spuitheater in Den Haag en de bibliotheek in Utrecht. Een arcitectenbureau moet dus in de praktijk 24 keer inschrijven om vier keer geselecteerd te worden en daarvan één maal te winnen.

Vergoeding
De kosten die bureaus voor een inschrijving maken komen uit op zo’n 160.000 euro en gemiddeld staat daar een vergoeding tegenover van zo’n 7000 euro. De onderzoekers waarschuwen wel voor dit cijfer, omdat uit de enquête blijkt dat een bureau vijftig keer een vergoeding heeft gekregen en een ander bureau negentien keer, samen meer dan de overige 37 bureaus. Ook de spreiding in hoogte van de vergoeding is groot.

Ontwerpfase
De architect die uiteindelijk de opdracht wint en die ook ziet doorgaan mag dan gemiddeld rekenen op anderhalf tot twee jaar werk. Die verhouding tussen voorinvestering en feitelijke opdracht van 1 op 2 is omdat de opdrachtgever niet om een offerte vraagt maar vijf partijen een substantieel deel van het primaire architectenwerk laat verrichten. Architectenbureaus wordt nog weleens gevraagd een ‘visie’  uit te werken, terwijl feitelijk wordt gevraagd om een ontwerp. Scheidend voorzitter Willem Hein Schenk van architecten brancheorganisatie BNA zei daar eerder over: “Vervolgens wordt er één uitgekozen en dat is het dan. De overige hebben in feite gratis gewerkt.” Het uiteindelijke ontwerp wordt volgens Schenk bovendien nog te vaak gewoon naar de aannemer gestuurd. “Zo van: maak dit maar.”

Actiebereidheid
Uit de enquête blijkt dat de actiebereidheid van architecten om hiertegen in het geweer te komen, zeer klein is. De meeste respondenten sloegen de vraag over. Enkele gaven eerlijk toe dat zij zich dat niet kunnen permitteren, willen ze in de toekomst nog aan de slag blijven. 

Geen opzet
Volgens de BNA  kan een opdrachtgever vragen wat hij wilt. “Ze hebben de afgelopen jaren allerlei procedures in het leven geroepen om architecten te selecteren”, zegt voorzitter Schenk in gesprek met Cobouw. “Voor de architecten staat er steeds minder tegenover.” Het is vaak geen opzet, benadrukt de voorzitter. “Vooral bij kleinere opdrachtgevers, lagere overheden bijvoorbeeld, ontbreekt het gewoon aan kennis.”

Moeilijk om nee te zeggen
Schenk ziet ook dat architecten anders kunnen werken. “We vinden het moeilijk om nee te zeggen.” Ook leveren ze vaak meer dan gevraagd. Daardoor jagen ze elkaar op kosten. “Want wie één of twee keer verloren heeft van iemand die een stapje extra deed, doet dat zelf de volgende keer ook. Bovendien worden we als branche gegijzeld door de driejarige referentietermijn. Je moet de opdracht wel winnen, anders kom je nooit meer in aanmerking voor zo’n opdracht.”

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties (1)

aanbestedingscafe gebruiker 15 juli 2015 09:37 uur

De actiebereidheid van de architectenbureaus is laag, uit angst voor repressailles. Dan denk ik: branche, doe er dan ook wat mee! Creëer het platform voor leden en informeer hen beter over bijvoorbeeld juridische stappen. Haal die angst voor procederen weg. Het is de enige keus die onze overheid u biedt om een bindend oordeel te krijgen over de situatie waarin u zich bevindt. maakt u zich geen zorgen over de relatie bij uw opdrachtgever, dit zijn veelal externen met een dubbele agenda ingehuurd door een aanbesteder.

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres