Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Ballast Nedam dreigt failliet te gaan

Het bouwbedrijf Ballast Nedam dreigt failliet te gaan. Een bijkomend gevolg is dat dit de hele keten van leveranciers, opdrachtgevers, kredietverschaffers en aandeelhouders in problemen brengt.[slide] Het was al bekend dat Ballast Nedam een verlies heeft van 35 miljoen euro tot 45 miljoen euro. Woensdag kondigde het bedrijf aan dat de publicatie van de jaarcijfers met vier weken is uitgesteld.

Ballast Nedam is de spil in veel grote bouwprojecten. Als het bedrijf omvalt, moeten opdrachtgevers nog maar afwachten of hun gebouwen worden afgeleverd. Ook onderaannemers en leveranciers die op krediet leveren, hebben dan een ernstig probleem.

Grote risico’s
De grootste probleemprojecten zijn de A15 Maasvlakte Vaanplein en A2 Maastricht. Ballast Nedam heeft hier te grote risico’s genomen bij de aanbesteding, waardoor de uitgaven voortdurend hoger blijken uit te komen dan de opbrengsten. Nieuwe tegenvallers zorgen ervoor dat de solvabiliteit van het bedrijf lager uitkomt dan verwacht. In de markt geldt een kapitaalbuffer van 20% als absolute ondergrens om voor nieuwe opdrachten in aanmerking te komen, zo schrijft FD.nl.

Uitstel van executie
Bestuursvoorzitter van Ballast Nedam Erik van der Noordaa heeft door het uitstel van de jaarcijfers nog vier weken de tijd om met een oplossing te komen. Ballast Nedam moet op zoek naar nieuw kapitaal of een koper vinden die bereid is de schulden over te nemen.

 

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres