Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Ballast Nedam loopt miljoenenopdracht mis door inschrijffout

Ballast Nedam liep dit jaar de miljoenenopdracht voor onderhoud aan de Utrechtsebaan mis omdat het bedrijf een fout maakte in de inschrijvingsdocumenten. Bovendien ontstond er drie tot vier maanden vertraging omdat Ballast Nedam de gunning aan BAM aanvocht.

Ballast Nedam schreef zich in voor het project onder de naam Ballast Nedam Road Specialties. Bij het indienen van de inschrijvingsdocumenten ontbraken de benodigde Verklaring omtrent Rechtmatigheid, het Inschrijvingsbiljet en de Inschrijvingsstaat. Die bleken op naam van Ballast Nedam Infra te staan. Ballast Nedam Infra had zich niet ingeschreven als hoofdaannemer, maar zou als onderaannemer van Ballast Nedam Road Specialties optreden. Daarop verklaarde de gemeente Den Haag de inschrijving van Ballast Nedam ongeldig.

Kort geding

De opdracht voor het onderhoud aan de Utrechtsebaan, deel van de A12, ging daarop naar BAM. Ballast Nedam vocht de gunning vervolgens aan. Het bedrijf stelde dat Ballast Nedam Road Specialties en Ballast Nedam Infra over dezelfde statutair bestuurder beschikten. De rechter vond dit geen argument en stelde dat Ballast Nedam Infra en Ballast Nedam Road Specialties een geheel andere rol in de aanbestedingsprocedure hadden. De gemeente Den Haag heeft de inschrijving dus terecht ongeldig verklaard.

BAM kon door de rechtszaak geen voorwerk verrichten, waardoor het onderhoud aan de Utrechtsebaan drie tot vier maanden vertraging heeft opgelopen.

Bron: Cobouw.nl

Partner van Aanbestedingscafé:
Partner van Aanbestedingscafé:

Reacties

Partner van Aanbestedingscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Ontvang ons gratis e-book!

Ontvang nu het e-book 'Ruis: de ideeën van Kahneman en de aanbestedingspraktijk' en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste aanbestedingsnieuws.
close-link